6 maart feestelijke opening nieuwe poort Coehoornpark

Foto: Stadsgras

De nieuwe toegangspoort voor het Coehoornpark is klaar. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de feestelijke opening op vrijdag 6 maart.

In 2013 is in tien dagen tijd het Coehoornpark gerealiseerd op een braakliggend terrein. Daar was in 1990 de Kleine Eusebiuskerk gesloopt.

Bij de sloop gered

De glas-in-lood ramen van deze kerk zijn destijds bij de sloop door een burgerinitiatief gered. En nu heeft het burgerinitiatief ‘Hier stond ooit een kerk’ de kerkramen weer terug naar hun oorspronkelijke locatie gebracht. Dat is naar het Coehoornpark in Arnhem. Dankzij een succesvolle crowdfundingscampagne zijn de oorspronkelijke glas-in-loodramen uit de kerk weer terug op hun plek. Nu zie je ze als prachtige nieuwe toegangspoort. Daarmee is op deze plek het verleden weer zichtbaar.

Feestelijke opening

Belangstellende zijn van harte welkom voor de feestelijke opening van de nieuwe poort met wethouder Roeland van der Zee op vrijdag 6 maart om 19.00 uur. Naast het ontsteken van de lichten gaan we de Ontaarde boom een definitieve plek geven om te kunnen wortelen. Het stuk is van kunstenaar Daan van Geijlswijk in het tegenoverliggende plantsoen.

Crowdfunding

De nieuwe toegangspoort is een initiatief van Stadsgras. Het is mogelijk gemaakt door alle mensen die de crowdfundingsactie Hier stond ooit een kerk hebben gesteund. Veertig procent is door de Crowd bijeen gebracht. Dan heeft Gemeente Arnhem dertig procent en Provincie Gelderland nog dertig procent bijgedragen. De poort is gerealiseerd door de mensen van werkplaats De Helling, Thijs Scharrenberg Houtbewerking, glazenier Bas Beckers en de kinderen van Maaklab Arnhem. Het hout voor de poort is gesponsord door Accsys Group, producent van het duurzame Arnhemse Accoya hout.

Meer informatie

Meer informatie vind je hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden