Arnhemse carnavalsoptocht gaat door op 23 februari

Foto: Ernemse optog

De Arnhemse carnavalsoptocht wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Ernemse Optog. De stichting wil de Arnhemse optocht behouden en verder uitbouwen.

Als meest noordelijke carnavalsstad van het Zuiden wordt er binnen Arnhem en omstreken al decennia lang carnaval gevierd. Ook dit jaar zal op 23 februari 2020 voor de 44ste keer de carnavalsoptocht door de Arnhemse binnenstad trekken.

Ernemse Optog

Nadat meer dan 40 jaar de Stichting Carnavalsoptocht Regio Arnhem en omstreken de organisatie gestalte heeft gegeven, is dit jaar de organisatie overgenomen door Stichting Vrienden van de Ernemse Optog. Een initiatief van vrienden….
Ons doel is de optocht voor Arnhem en omstreken te behouden en haar verder uit te bouwen door nog meer Arnhemmers, zowel individuen als groepen, erbij te betrekken om zo een mooie carnavalsmiddag neer te zetten voor en door Arnhemmers.

Zij stellen zich graag aan je voor!

De ‘Vrienden van de Ernemse Optog’ dragen het carnaval in Arnhem een warm hart toe. Ze zijn allemaal al jarenlang actief (geweest) in diverse Carnavalsverenigingen in of rondom Arnhem. Dat de Carnavalsoptocht Arnhem zou verdwijnen, was voor hen ondenkbaar. Om deze reden hebben zij zich verenigd in de Stichting Vrienden van de Ernemse Optog en de gemeente een plan voorgelegd en toestemming gevraagd om te starten met de organisatie van de optocht. En met succes.

Het bestuur bestaat uit tien vrijwilligers onder voorzitterschap van Frits Roelofs.

Route Carnavalsoptocht

Vertrek om 13.11 uur vanaf de Monnikensteeg

Vervolgens gaat de optocht via de Rosendaalseweg – Huijghenslaan – Prümelaan – Velperweg – Raapopseweg – Vijverlaan – J.P. Heyestraat – Hommelseweg – Agnietenstraat – Oogststraat – Klarendalseweg – Hoflaan – Velperweg – Steenstraat – Velperplein.

In Musis is de eindmanifestatie + uitreiking van de prijzen. Dit zal om ongeveer 16.00 – 16.30 uur zijn.

-Onder voorbehoud van wijzigingen-
Door wegwerkzaamheden kan de route afwijken van de bestaande route. check de website voor actuele informatie.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden