Ondersteuning gemeente en Vivare bewoners flat Gelderseplein

Foto: Michel Lammerse

Tijdens nieuwjaarsnacht zijn de bewoners van het Gelderseplein opgeschrikt door een brand in het trappenhuis van hun flat. Hierbij zijn twee mensen omgekomen. Een intens verdrietige gebeurtenis die diep ingrijpt in de levens van deze familie en ook veel impact heeft op de bewoners van de flat.

De politie, brandweer, ambulancedienst en Vivare waren snel ter plaatse om de brand te blussen, de bewoners in veiligheid te brengen en hulp te bieden.De brandweer heeft ’s nachts alle bewoners bezocht. Sommige appartementen hebben rookschade opgelopen maar de woningen zijn allemaal veilig en bewoonbaar verklaard.

Informatiebijeenkomst

De volgende dag is door de gemeente samen met Vivare een informatiebijeenkomst gehouden. De gemeente Arnhem en Vivare zetten zich in deze dagen in om de flatbewoners goed te ondersteunen. Vivare heeft een informatiepunt in de wijk ingericht en heeft de bewoners bezocht om te bespreken welke hulp iedereen nodig heeft. Er is meteen begonnen met schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

De burgemeester is op nieuwjaarsnacht direct ter plaatse gegaan en is sindsdien diverse keren in de wijk geweest om er voor de bewoners te zijn. Ook heeft hij de betrokken families bezocht en is hij langs gegaan bij de hulpdiensten. Zij hebben nieuwjaarsnacht ontzettend hard gewerkt om de bewoners alle zorg en hulp te bieden die mogelijk was. Ook op hen heeft deze gebeurtenis grote impact.

U  kunt meer informatie vinden over de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden die worden gedaan op de website van Vivare. U vindt daar ook informatie over waar u terechtkunt met vragen aan Vivare. Ook het team leefomgeving van de gemeente is nauw betrokken. 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden