Oproep: wie wordt de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid?

Foto: Arnhem Nieuws

Iedereen kent ze wel: de Nederlandse topartiesten die per helikopter langs de veertien Bevrijdingsfestivals gaan. Omdat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid.

Deze artiest krijgt de kans aankomende 5 mei zijn of haar muzikale boodschap te laten horen op verschillende festivals, met als hoogtepunt het officiële Bevrijdingsfestival in Wageningen met meer dan 100.000 bezoekers.

Gelderse artiesten/bands kunnen zich vanaf nu online inschrijven. Uit de inzendingen worden vier finalisten gekozen die op donderdag 5 maart 2020 live zullen strijden om de titel in theater Junushoff in Wageningen. Tijdens deze finale speelt iedere artiest een korte set voor de vakjury en het aanwezige publiek met daarin ook een speciale Song for Freedom.

5 mei: op tour door Gelderland

De winnaar mag zichzelf de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid noemen, krijgt daarmee een optreden op het Sena Performers Stage van Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen én een tour langs andere festivals in Gelderland die dag.

De artiest krijgt hiervoor, indien nodig, een eigen tourbusje ter beschikking, een professioneel videoverslag en een gagevergoeding.

Aanmelden

Geïnteresseerde artiesten kunnen zich aanmelden via bevrijdingsfestivalgelderland.nl/songforfreedom. Deelnemers moeten ten minste een half uur aan eigen werk kunnen spelen en zich sterk willen maken voor vrijheid.

Bij de aanmelding wordt gevraagd naar een (live)video plus een motivatie, op basis daarvan worden de vier finalisten gekozen. Aanmelden kan tot en met 26 januari 2020, de finalisten worden begin februari bekend gemaakt. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Popcultuur Wageningen via [email protected].

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Wageningen45, Popcultuur Wageningen en Poppunt Gelderland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden