Patrick Arink lanceert eigen website voor afvalmelding

Foto: Afvalmelding Arnhem

Arnhemmer Patrick Arink wilde zwerfafval naast ondergrondse containers aan de gemeente melden. Dat bleek zo lastig dat hij er zelf een website voor maakte.

Sinds de containers weer op slot zijn in aanloop naar de in te voeren Diftar (betalen per afvalzak), is de toename van gedumpt afval groot. Afval melden via de website van de gemeente is echter erg omslachtig, merkte Patrick Arink: “Het meld systeem is nu héél gebruiksonvriendelijk als je op straat naast zo’n container staat. Dus ik ben zelf wat in elkaar gaan zetten.”

AfvalmeldingArnhem

Donderdag 7 november lanceerde Arink afvalmeldingarnhem.nl. ‘Via de website van de gemeente duurt het veel te lang om de melding te doen. Het is onhandig vanaf je mobiel, je moet wel vier keer doorklikken, er is een straatnamen rolscherm waar je oeverloos doorheen moet scrollen om bij de juiste straat te komen en dan moet je ook nog je DigiD invoeren. Ik dacht, dat moet makkelijker kunnen.’

Arink is woont in het Spijkerkwartier. Als ondernemer maakt en beheert hij websites. “Het was voor mij dus een een koud kunstje. Ik heb er zeven uren aan gewerkt. De meeste tijd zit in de rubriek Help Henk – een fictieve Arnhemmer die braaf afval wil scheiden maar niet altijd weet hoe dat moet. Met een quizje helpen bezoekers hem. Het is een leuke manier om te laten zien dat afval scheiden makkelijker is dan je denkt.’

Via AfvalmeldingArnhem.nl is afvalmelden veel makkelijker geworden, ook via de telefoon. Het is een ludieke pagina, waar veel lol in zit. Arink: “Want laat dat duidelijk zijn: ik heb dit gedaan omdat het leuk is. Ik verdien er niets aan, het kost alleen maar geld.”

Contact met gemeente

Na de lancering van de website is Arink’s persbericht opgepakt door verschillende Arnhemse media, waaronder Omroep Gelderland. Via Twitter kwamen er reacties vanaf het stadhuis. Inmiddels heeft Arink gesproken met de afdeling afval en communicatie. “De gemeente ziet zelf ook wel in dat het meldsysteem niet lekker werkt. We hebben ondertussen afgestemd hoe de meldingen dan bij de gemeente binnen komen om ze goed te kunnen laten afhandelen. We hebben tenslotte het zelfde belang: Arnhem schoon. Maar ik zou het vervelend vinden als ze nu met de eer gaan strijken.”

De gemeente is ondertussen zelf ook bezig met een nieuw meldsysteem. Patrick Arink: “Ze hopen daar aan het einde van het jaar mee te komen, maar dat durven ze nog niet met zekerheid te zeggen. Als die website er is stop ik met de mijne.”

bron: Bloei in Arnhem

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden