112

Celstraf voor openlijke geweldpleging

Foto: Rechtbank Arnhem

De rechtbank veroordeelt twee mannen uit Arnhem van  28 en 35 jaar voor openlijke geweldpleging en diefstal. De 35-jarige man krijgt een gevangenisstraf van vier maanden en de 28-jarige een celstraf van drie maanden opgelegd.

Op 3 november 2018 kregen de mannen ruzie met het slachtoffer. Zij gaven het slachtoffer meerdere klappen in zijn gezicht en  lichaam en schopten hem tegen zijn lichaam. Het slachtoffer liep daarbij letsel op. Vervolgens ging het duo er met het tasje van het slachtoffer vandoor.

Geen diefstal met geweld

Volgens de rechtbank is geen sprake van diefstal met geweld. Voor een bewezenverklaring daarvoor is noodzakelijk dat het geweld is gepleegd met het oogmerk om de diefstal van het tasje voor te bereiden. De focus ligt in deze zaak niet op het elders staande tasje. Volgens de rechtbank is daarom sprake van openlijke geweldpleging en diefstal in vereniging gepleegd.

Gevangenisstraf

De rechtbank vindt dat gezien het geweld en het letsel bij het slachtoffer uitsluitend nog een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend is. Bij de bepaling van de hoogte van de gevangenisstraf houdt de rechtbank rekening met het reclasseringsrapport en het feit dat de 35-jarige man al een strafblad heeft.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden