HAN Faculteit Educatie solidair met landelijke onderwijsstaking

Foto: HAN Pabo

Gisteren, 6 november, vond de landelijke onderwijsstaking plaats. Om de staking te ondersteunen organiseerden studenten en docenten van de HAN Faculteit Educatie een spontane ludieke actie.

Zij sloten zich aan bij de actie van Arjen Lubach: ‘ik ben geen toprioriteit’.

Lubachshirt

Ondanks de tentamenweek deden veel studenten en docenten van zowel de lerarenopleidingen als de Pabo mee met de actie. Zij trokken een Lubachshirt aan en gingen hiermee op de foto bij de Pabo in Arnhem en het I/O-gebouw in Nijmegen. Op deze manier uitten zij hun zorgen. Ook kon iedereen genieten van een petit four met dezelfde slogan.

Leraren verdienen onze steun

Karin van Weegen, instituutsdirecteur van de HAN Pabo licht toe: ““Structurele problemen, waarvan het lerarentekort op dit moment het belangrijkste is, vragen om structurele investeringen en creatieve oplossingen. Overheid, werkgevers, vakbonden en lerarenopleidingen moeten hier gezamenlijk de schouders onder zetten, maar het is aan de landelijke overheid om hiervoor de financiële kaders te scheppen. De leraren verdienen onze steun; wij staan pal achter hen!”.

Leraar worden, iets voor jou?

Dezelfde studenten en docenten die vandaag hun Lubachshirt aantrokken, inspireren geïnteresseerden graag om voor het mooie beroep van leraren te kiezen. Je bent van harte welkom om geïnspireerd te raken en de sfeer te proeven bij de lerarenopleidingen van de HAN.

Zij-instroom

De tekorten aan basisschooldocenten en aan docenten van een aantal middelbare schoolvakken zijn ook in de regio Arnhem-Nijmegen steeds zichtbaarder. Op de Open Avond van 20 november zal dus ook veel aandacht zijn voor mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan op een van de scholen in de regio. Sommige scholen zullen zelf ook aanwezig zijn om hun vacatures toe te lichten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden