Veel activiteiten in de Week van de Pleegzorg

Foto: Pleegzorg Nederland

De Week van de Pleegzorg wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd van 30 oktober t/m 6 november. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.

Wervingscampagne

De Week van de Pleegzorg startte in Utrecht, met de aftrap van een nieuwe wervingscampagne op woensdag 30 oktober.Gijs Staverman, zelf pleegouder, verzorgde de aftrap. In die campagne komen de perspectieven van het kind, de ouder, de pleegouder en de pleegzorgbegeleider aan bod.

Samenwerking

“Iedereen wil kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet lukt, dan het liefst bij pleegouders. Bij voorkeur in de eigen woonplaats zodat een kind niet van school hoeft te veranderen en contact kan houden met familie, vriendjes en vriendinnetjes. Daarom zijn we blij dat de samenwerking tussen gemeenten en pleegzorgaanbieders bij de werving van nieuwe pleegouders steeds vanzelfsprekender wordt”, aldus John Goessens, woordvoerder van de Gelderse pleegzorgorganisaties.

Programma 2019

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals exposities, pleegoudercafés, boekpresentaties, een foster festival, themavonden, een pleegouderontbijt, brunch of high tea. Ook zijn er overal informatiebijeenkomsten voor mensen die overwegen om pleegouder te worden. In Arnhem vindt onder meer een kookworkshop plaats. Georganiseerd voor pleegouders door de Gelderse pleegouderorganisatie Entrea Lindenhout.

Tijdens de Week van de Pleegzorg kunnen pleeggezinnen in heel Nederland gratis zwemmen bij een van de zwembaden van de koepels Optisport , LACO en de werkgeversvereniging WiZZ. Een overzicht van alle activiteiten staat op www.weekvandepleegzorg.nl.

Informatieavond over pleegzorg

Belangrijk doel van de Week van de Pleegzorg is het werven van nieuwe pleegouders. Interesse om pleegouder te worden? Op dinsdag 5 november en op dinsdag 3 december is in Arnhem een informatieavond over pleegzorg bij Entrea Lindenhout, aan de Heijenoordseweg 1 in Arnhem. Voor meer informatie zie: Entrea Lindenhout

..

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden