112

Trio veroordeeld voor afpersing en diefstal met geweld in Arnhem

Foto: Rechtbank Arnhem

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Arnhem en een 21-jarige man uit Amsterdam tot een gevangenisstraf 16 maanden. Een 20-jarige Arnhemmer krijgt een gevangenisstraf van 14 maanden.

De mannen maakten zich schuldig aan afpersing en diefstal met geweld. Het slachtoffer van de afpersing krijgt een schadevergoeding van ruim 3.000 euro.

Gebroken hielbenen

Op 20 oktober 2018 werd het slachtoffer door twee mannen opgetild richting de woning van een van de mannen. In de woning namen zij meerdere spullen van het slachtoffer af. Ze sloegen het slachtoffer meerdere keren en dreigden met een mes. Het slachtoffer was uiteindelijk zo bang, dat hij in paniek uit het raam van de woning sprong. Daarbij liep hij twee gebroken hielbenen op.

Straffen

De 21-jarige man uit Arnhem moet ook nog een eerder opgelegde gevangenisstraf van 1 week uitzitten en de 21-jarige man uit Amsterdam moet nog een eerder opgelegde werkstraf van 40 uur uitvoeren. De 20-jarige man uit Arnhem krijgt een lagere straf dan de andere mannen, omdat hij nog geen strafblad had.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden