112

Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling vriendin

Foto: Pixabay

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Arnhem voor het mishandelen van zijn partner en het in bezit hebben van een honkbalknuppel.

Voor de mishandeling krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. Daarnaast moet hij een taakstraf van 70 uur uitvoeren. Voor het in bezitten van de honkbalknuppel legt de rechtbank een geldboete van 225 euro op.

Op 30 maart 2017 sloeg en stompte de Arnhemmer zijn partner meerdere keren op haar hoofd, gezicht en lichaam. Volgens de rechtbank sloeg de man ook hierbij met een honkbalknuppel, die in zijn auto lag. Zijn partner ervaarde hierdoor pijn en letsel. Door zijn handelen maakte de man een grote inbreuk op de gevoelens van veiligheid en integriteit van zijn vriendin.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de hoogte van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat er sinds de datum van de mishandeling, op 30 maart 2017, geen nieuwe strafbare feiten zijn gemeld bij de politie. Daarnaast heeft het lang geduurd voordat de zaak op zitting is behandeld.

Voorwaarden

Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van twee jaar en hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering. Ook moet hij deelnemen aan de gedragsinterventie BORG, het stoppen van partnergeweld.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden