112

Henk-Jan Vasquez winnaar essaywedstrijd #WvdR

Foto: Rechtbank Gelderland

Op vrijdag 27 september is de winnaar bekendgemaakt van de Essaywedstrijd van de Week van de Rechtspraak 2019. De rechtbank Gelderland en de Stichting Legal Valley zorgden voor de prijzen.

De top 3 van de ingezonden essays won een zelfgekozen stagedag bij de rechtbank Gelderland.

Grote betrokkenheid

De essayschrijvers dachten na over een rechtspraak zonder obstakels of juist het opwerpen ervan. Ze hadden daarover verschillende inspirerende gedachten. De rechtbank biedt graag een stagedag aan voor alle vier de uitgenodigde inzendingen. Uit hun essays sprak een grote betrokkenheid bij het werk van de rechtspraak.

De eerste prijs ging naar Henk-Jan Vasquez. Hij schreef een essay getiteld: Ivoren toren?! Uit het juryrapport: ‘Henk-Jan doet in zijn essay originele voorstellen om de obstakels tussen rechter en rechtzoekende te slechten. Daarbij geeft hij blijk van een grote mate van creativiteit en eigenheid. Henk-Jan illustreert zijn visie met concrete voorbeelden en weet ook te signaleren welke nieuwe vragen en dilemma‚Äôs zijn essay oproept.’

Publicatie

Met zijn essay wint Henk-Jan niet alleen de door hem gekozen stage (een dag meelopen met de president van rechtbank Gelderland), maar ook een geldbedrag van 750 euro, beschikbaar gesteld door de Stichting Legal Valley Nederland en een publicatie van zijn essay op deze site.
Essay van Henk-Jan: Ivoren toren?! (pdf, 319,4 KB) (pdf, 318 KB)

 

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden