Locatiewijziging herdenking verkeersslachtoffers Arnhem

Foto: ROV Oost Nederland

Morgen, 26 oktober, is het EDWARD-DAY, de Europese Dag zonder Verkeersdoden. De locatie van de lege herdenkingsstoelen in Arnhem is niet, zoals eerder gemeld, de Markt. U vindt de stoelen op het Audrey Hepburnplein.

We staan stil bij alle verkeersdoden van het afgelopen jaar door een lege stoel te plaatsen voor ieder slachtoffer dat het Gelderse verkeer vorig jaar geeist heeft. Op het Audrey Hepburnplein zijn mensen aanwezig om belangstellenden tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen.

ROV Oost-Nederland

In 2018 kwamen 142 personen door een verkeersongeval om het leven in de provincies Overijssel en Gelderland. 93 in Gelderland, 49 in Overijssel. Op vijf locaties in Gelderland vindt u de lege stoelen, namelijk in Arnhem, Culemborg, Ede, Druten en Vorden. Ieder verkeersslachtoffer laat een lege stoel achter.

Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid, red.). Dit jaar organiseren zeven gemeenten in Oost-Nederland het samen met deze netwerkorganisatie.

Kijk voor meer informatie op www.rovoostnederland.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden