Neushoornjong maakt voor het eerst kennis met giraffen en antilopen

Foto: Burgers' Zoo

Vrijdag 19 september om 8.30 uur maakte het jonge breedlipneushoornmannetje dat op 15 augustus geboren is voor het eerst kennis  met de giraffen en antilopen op de savannevlakte van Koninklijke Burgers’ Zoo.

Onder het waakzame oog van zijn moeder stapte het jonge dier brutaal en dapper op alle andere diersoorten af.

(De tekst gaat verder onder de video.)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=1AfVyIQUdeA

Succesvolle neushoornfok

Sinds 2002 is het Arnhemse dierenpark opvallend succesvol met de neushoornfok: maar liefst 10 neushoorntjes zagen het levenslicht in de Gelderse hoofdstad, waaronder één jong dat levenloos ter wereld kwam. In de Europese dierentuinen leven in totaal 269 breedlipneushoorns: 116 mannetjes en 153 vrouwtjes. Jaarlijks worden in Europa gemiddeld slechts 10 breedlipneushoorns geboren.

Sociale neushoornsoort

Van de vijf neushoornsoorten die tegenwoordig nog in de wereld voorkomen, kent de breedlipneushoorn het meest sociale gedrag. Waar de overige vier neushoornsoorten hoofdzakelijk solitair leven en alleen in de paartijd tijdelijk elkaars gezelschap opzoeken, komen bij breedlipneushoorns kleine groepjes van volwassen vrouwen met hun jongen voor. In de regel zijn die vrouwen dan wel nauw aan elkaar verwant. Mannen leven solitair en bakenen hun territorium af door mesthopen als geurvlaggen langs de grenzen te deponeren.

Bron: Burgers'Zoo

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden