Speciale herdenking op de Ginkelse heide

Foto: Renkum Nieuws

Dit jaar heeft de Airborne Luchtlandingen en Herdenking op 21 september 2019 een bijzonder programma. Dit in verband met 75 jaar Market Garden.

Op de Ginkelse Heide in Ede worden de strijders herdacht die 75 jaar geleden voor onze vrijheid vochten als onderdeel van Operatie Market Garden.

De herdenking is speciaal omdat dit jaar ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Charles en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix aanwezig zullen zijn. Zij zullen op de Ginkelse Heide in Ede de herdenking bijwonen. Burgemeester René Verhulst van Ede: “Ik ben blij dat deze koninklijke hoogheden onze herdenking in Ede zullen bezoeken. Ze staan samen met ons stil bij dit bijzondere moment. Het is mooi dat we 75 jaar na de operatie nog steeds samen met veteranen kunnen herdenken.”

Spectaculaire dropping

Partner 11 Luchtmobiele Brigade zorgt met de NATO-oefening Falcon Leap voor de spectaculaire dropping van ruim 1000 parachutisten. De oefening is een manier om de samenwerking bij een luchtoptreden te trainen, samen met acht verschillende landen. Voor de parachutisten is het beleven van de herdenkingssprong op de Ginkelse Heide bij Ede een manier om hun voorgangers te eren en herdenken. Minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zijn aanwezig bij de herdenking.

Kijk hier voor het hele programma van de Airborne Luchtlandingen en Herdenking. Het programma begint om 11.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden