8 september slotetappe Boels Ladies Tour in Sonsbeek Park

Foto: Boel-Ladies-Tour

Ook dit jaar doet de Boels Ladies Tour Arnhem aan. Op zondag 8 september is de finish van de slotetappe in Sonsbeek Park.

De Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen.

Finaleweekend in Gelderland

De Boels Ladies Tour vindt plaats van 3 t/m 8 september. Het slotweekeinde van de Boels Ladies Tour 2019 wordt geheel verreden in de provincie Gelderland. Al op zaterdag 7 september zijn de wielrensters in Arnhem te bewonderen. Zij vertrekken dan vanuit Arnhem vanaf De Markt om 11.00 uur. Na een etappe van 135 kilometer ligt de finish die dag in Nijmegen. Op zondag 8 september zijn start- en finishplaats omgedraaid. Dan starten de rijdsters in Nijmegen en finishen in Arnhem.

Na een etappe van 153 kilometer wordt op zondag 8 september de finish rond 14.15 uur verwacht op de Zypendaalseweg, ter hoogte van het Watermuseum. Vanaf 13.30 uur passeren de rensters de finishlijn twee keer voor een plaatselijke omloop. De koers is ook live te volgen via een groot scherm bij de finish.

Leuke activiteiten

Kom de finale van de wedstrijd van nabij volgen en breng een bezoek aan de teambussen, het promodorp met side-events. Van 12.00 tot 15.30 uur zijn er veel leuke activiteiten in het promodorp bij de finish, zoals Pimp your Bike voor kinderen. Verder is er mindfull running, persoonlijke verzorging en workshops sieraden maken. Ook zijn er rondleidingen door het Sonsbeek park met de boswachter. De toegang tot het evenement is gratis.

Gaststad

Wethouder Jan van Dellen van Arnhem is er trots op gaststad te zijn van de finale van de Ladies Tour in Arnhem: “Door de drie plaatselijke rondes is het een evenement dat het meer dan waard is om te bezoeken. Immers de beste wielrensters van de wereld komen vaak voorbij, met toppers als Marianne Vos en wereldkampioene Annemiek van Vleuten. Aan de rand van het Sonsbeekpark is een promodorp waar de teambussen staan en waar allerhande vertier voor jong en oud is te beleven. Kortom reden genoeg om te komen genieten van topsport in sportstad Arnhem.”

De parkeerplaats van het Nederlands Watermuseum is op deze dag NIET bereikbaar!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden