Fusie Gelders Orkest en Orkest van het Oosten een feit

Foto: W.E. Fenker

Op zondag 1 september beginnen Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten aan een nieuwe fase in hun rijke historie, namelijk, volledig gefuseerd. Jacco Post treedt aan als directeur van de nieuwe organisatie.

Hun openingsconcert, Wonderful Town, vindt plaats op 4 oktober in Muziekcentrum Enschede. In Arnhem zijn ze te horen in Musis op 12 oktober.

Topmusici en professionals

Jacco Post treedt aan vanaf 1 september als directeur van de nieuwe organisatie. “Ik kijk er zeer naar uit deze groep topmusici en professionals te vertegenwoordigen,” aldus  Post. “Met zijn allen zullen we vormgeven aan een toekomst met prachtige concerten in grote bezetting, vernieuwende programma’s en educatieprojecten voor jong en oud.”

Muziek nog sterker verankeren

“De nieuwe organisatie bundelt de krachten van het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest”, ligt Post toe. “Hierdoor kunnen wij liefhebbers van symfonische muziek in Overijssel en Gelderland een nog aantrekkelijker aanbod bieden. We beschikken samen over meer musici en kunnen vaker concerten in grote bezetting verzorgen. Ook kunnen we beter inspelen op wensen van publiek en maatschappij. Ik vind het belangrijk dat we onze live symfonische muziek nog sterker verankeren in de beide provincies. Door nieuwe formules te ontwikkelen willen we mensen bereiken die niet vanzelfsprekend naar de concertzaal gaan, maar toch van symfonische muziek houden.”

Klassieker

Het feestelijke openingsconcert Wonderful Town op 4 oktober zet de toon voor het nieuwe seizoen. In deze wervelende musicalklassieker werkt het orkest samen met de Nederlandse Reisopera. Post: “Het belooft een overweldigende avond te worden. We voeren de complete musical uit in concertante versie – zonder decor, dans en spel – waarbij de aantrekkelijkheid van Bernstein’s jazzy muziek onweerlegbaar is. We werken met doorgewinterde Bernstein-zangeressen als Laetitia Gerards en Esther Maas. Een dit alles staat onder leiding van Bernstein-specialist dirigent Wayne Marshall. Een heerlijke manier om kennis maken met het ‘nieuwe orkest’.”

Overijssel en Gelderland

Na de première in Enschede op vrijdag 4 oktober toert het orkest met Wonderful Town naar Zwollel (5 oktober, Theater de Spiegel). Dan is Gelderland aan de beurt met Nijmegen (6 oktober, De Vereeniging), Doetinchem (10 oktober, Amphion), Apeldoorn (11 oktober, Orpheus) en Arnhem (12 oktober, Musis).

Nog twee namen

De komende tijd hanteert het orkest nog de twee namen Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Het complete concertprogramma is te vinden op www.ovho.nl en www.hetgeldersorkest.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden