Montmartre markt op Kasteel Rosendael

Foto: GLK

Op zondag 1 september kunnen liefhebbers van de Franse sfeer en kastelen hun hart ophalen op de Montmartre markt op kasteel Rosendael.

De entourage en ligging van het kasteel zorgen voor de sfeer die goed aansluit bij een Montmartre markt.

Joie de vivre!

Waan je even in Frankrijk, slenter langs de tientallen kramen en ga op een sfeervol terras zitten om te luisteren naar live muziek van o.a. Pierre en Gerdy met heerlijke Franse Chansons et Musette. De kramen bieden een breed aanbod met Frans gerelateerde producten, antiek, veel brocante, kunst, curiosa en boeken. Joie de vivre!

Landgoed Rosendael als achtergrond

In kasteel Rosendael heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18de- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn fraaie park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot. Een betere achtergrond voor de Montmartre markt is er niet.

Toegang

De toegang tot de Montmatre markt is gratis. Die vindt plaats van 10.00 – 17.00 uur.
Het kasteel en park, deze dag geopend van 11.00 – 17.00 uur, is te bezoeken voor het speciale tarief van € 5,00 per persoon (Museumkaart gratis).
Voor meer informatie kijk op www.glk.nl/rosendael

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden