112

Arnhemmer veroordeeld voor poging tot overval op snackbars

Foto: pixabay

De rechtbank veroordeelde een 20-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

De man maakte zich schuldig aan twee pogingen tot overval op snackbars, een straatroof en oplichting. Daarnaast moet de man een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken uitzitten, omdat hij in de proeftijd opnieuw een strafbaar feit pleegde.

Balletjes pistool

De man heeft de feiten bekend. Tijdens de strafbare feiten maakte hij gebruik van een balletjespistool, dat veel leek op een echt vuurwapen. Ook gebruikte hij een vermomming in de vorm van eenĀ  masker. Op 9 augustus legde de rechtbank hem een gevangenisstraf voor de duur van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk op. Dit was wegens de jonge leeftijd van de man en het feit dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. Hij heeft zich bereid verklaart om hulp te accepteren. De man moet zich in het kader van het voorwaardelijk strafdeel houden aan de voorwaarden van de reclassering.

Schadevergoeding

Tot slot moet hij een schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers van de pogingen tot overval op een snackbar en aan het slachtoffer van de straatroof.

Bron: Rechtspraak

0