Park Open 18 augustus met lokale helden

Foto: Park Open

Op de Ronde Weide in Park Sonsbeek vindt op zondag 18 augustus van 13.00 – 20.30 uur Park Open plaats.

Met vijf lokale helden uit Ernem, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, wordt het een enerverende en gevarieerde middag in de mooiste achtertuin van de stad.

In het oog en in het hert

De line-up voor de Ernemse Open Park op 18 augustus begint met NUL26, gevolgd door Gangabella. De derde band is MORRÈS en het vierde is Cynabel. Tenslotte speelt het achtkoppige Mr. Weazley, opvolger van de eveneens zeer succesvolle Eremse band Leeways.

Meevoel-rock

De Nederlandstalige rockers van NUL26 spelen meeluister-, meedans- en meevoel-rock, gedragen door een ritmesectie als een zestiger-jaren wasmachine, ‘geïnspireerd door onkunde en de negende van Mahler’. Zij zorgen met hun tomeloze energie voor hartbrekende muziek.

Ernems do-it-yourself collectief

Daarna springt Gangabella op het podium. Dit Ernemse do-it-yourself collectief schrijft zijn eigen rocknummers en graaft daarvoor in de muzikale conventies van de zestiger, zeventiger en negentiger jaren. De band is geïnspireerd door ‘periodes met muzikale echtheid en passie’ en combineert rauwe acid-rock met de poëtische klankwereld van singer-songwriters.

Terug op het podium

MORRÈS, een band met een snufje alt-rock, sympho en melodieuze powerpop, zorgt voor krachtige zuivere vocalen, energie en beleving. Breekbare ballads worden niet geschuwd. Deze band was al eerder een sensatie op de Ronde Weide en is nu terug op het podium!

Krijgshaftig

Met invloeden van The Killers, U2 en Kings of Leon hoorbaar zijn, treedt het krijgshaftige Cynabel op, die ook op Huntenpop, Paaspop en Bevrijdingspop speelde. Ook heeft de band live opgetreden bij 3FM, gespeeld in Paradiso, en was zowel de aftershow van Kensington in Club Ziggo als support-act van Stereophonics.

Uitbundig eind

De dag eindigt uitbundig met het achtkoppige Mr. Weazley, dat je omver blaast met opzwepende beats. De leden deelden al een liefde voor afrobeat & reggae en voegden daar hiphop aan toe. Ze knalden op festivals als de Zwarte Cross, Oerol, Mañana Mañàna, MadNes, Luie Hond en KetiKoti. Verder speelden ze de Popronde plat en lanceerden ze verschillende singles. Terug in hometown Ernem gaat op Park Open het dak eraf met Mr. Weazley!

#opnaarde30!

Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

0