112

Rechtbank Gelderland zoekt studenten voor essaywedstrijd

Foto: Rechtbank Gelderland

De rechtbank Gelderland vraagt studenten een essay te schrijven over rechtspraak zonder obstakels. De winnaar wordt beloond met 750, een stagedag bij de rechtbank en kans op een publicatie in een juridisch vakblad.

Een rechter krijg je niet zomaar te zien en te spreken. Er zijn veel formele regels en andere drempels. Maar wat is nuttig en wat is overbodig en (hoe) moet het anders? Doe mee aan onze essaywedstrijd en geef je mening!

Interne jury

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de essaywedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Een interne commissie beoordeelt alle inzendingen. Een jury kiest vervolgens uit een shortlist de winnaar. Essays die vóór 26 augustus 2019 bij de rechtbank binnen zijn worden in de wedstrijd meegenomen. De jury bestaat uit:

Alle essays die in de shortlist komen leggen we voor aan de jury. De jury selecteert uiteindelijk de drie beste essays. Deze studenten winnen een stagedag naar keuze bij de rechtbank Gelderland. Natuurlijk kiest de jury ook de beste inzending. De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van 750 euro. Dit bedrag stelt Stichting Legal Valley ter beschikking. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie op Rechtspraak.nl en andere vaksites.

Interesse?

Ben je student en heb je interesse om deel te nemen aan de Essaywedstrijd? Meld je alvast aan zodat we weten dat jouw essay eraan komt. Stuur uiterlijk vóór 26 augustus 2019 jouw essay in via [email protected].

Vermeld bij het inzenden van je essay:
• je contactgegevens
• de naam van je onderwijsinstelling en
• en studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (zie Jury).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op de laatste dag van de Week van de Rechtspraak, vrijdagmiddag 27 september 2019 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie in Arnhem. De inzenders van de drie beste essays krijgen een speciale uitnodiging. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Vragen?

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met [email protected].
Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

Op de foto Sven van der Klaauw, de winnaar van de essaywedstrijd van vorig jaar tijdens de prijsuitreiking.

Bron: Rechtspraak

0