Nog een maand om je in te schrijven voor de Jeugdcultuur Award

Foto: Rozet

Arnhemse projecten gericht op kinderen en jeugd kunnen strijden om de Jeugdcultuur Award. Er zijn drie prijzen voor de meest bijzondere projecten voor jeugd van 4 tot 18 jaar.

Rozet en Jeugdfonds Cultuur Arnhem gaan initiatiefnemers van kinder- en jeugdprojecten belonen voor hun inzet. Tot 1 september kunnen kandidaten zich aanmelden of voorgedragen worden.

Publieksprijs

Een onafhankelijke jury nomineert de vijf beste initiatieven. De eerste prijs is een bedrag van €750,-. De tweede en derde prijs bedragen €250,-. Alle Arnhemmers kunnen weer meedoen door te stemmen voor een publieksprijs ter waarde van €350,- De prijs wordt 3 november om 14 uur aan de winnaars uitgereikt in Rozet. Het bedrag kan worden besteed aan het verder verbreden of verdiepen van hun initiatief.

Waar let de jury op?

De jury let op vier punten. Het initiatief moet wijkgericht, artistiek, participatief en vernieuwend zijn. Wat houden deze criteria precies in? Je leest het hieronder:

  • Wijkgericht: het initiatief bevindt zich dicht bij de eigen leefwereld en prioriteiten van de jeugd;
  • Artistiek: het initiatief inspireert in artistiek opzicht vanwege een heel eigen benadering van talentontwikkeling of (creërend leren) proces gericht didactiek. Dit sluit aan bij de culturele interesses en leerstijlen van de jeugd;
  • Participatie: het initiatief mobiliseert de sociale omgeving van de jeugd, zodat deze ook actief bijdraagt aan de organisatie en de duurzaamheid van de activiteit (denk aan ouderbetrokkenheid en/of vormen van zelforganisatie);
  • Vernieuwend: het initiatief draagt bij aan nieuwe beelden, nieuwe relaties en nieuwe competenties – het vergroot de wereld – bij jeugd die daar anders moeilijk toegang toe heeft (minimaal 40 procent van de deelnemers komt uit een minder draagkrachtig gezin).

Komt jouw project in aanmerking voor de Jeugdcultuur Award? Ken je een initiatiefnemer of heb je tips? Laat het ons weten!

Klik op het aanmeldformulier en schrijf je project meteen in.

0