Chillen bij Paviljoen de Vrijheid op Strand Zuid

Foto: Zefanja Hoogers

Alle zomerse zondagen bouwen aan je eigen chillplek op het strand van de Stadsblokken – dat kan vanaf nu bij Paviljoen de Vrijheid.

Afgelopen zondag was de feestelijke opening. Kids van 7 t/m 14 jaar kunnen iedere zondag van de zomervakantie van 13:00  t/m 17:00 uur bouwen aan hun eigen chillplek aan de Rijn op Strand Zuid. Hoe het er precies uit gaat zien, bepalen ze zelf. Het ontwerpen en bouwen is onderdeel van het kids programma Schavuiten van Zuid en wordt begeleid door makers van WijkLab Arnhem.

Jeugdwijkraad Malburgen

De opening werd georganiseerd door tieners van de Jeugdwijkraad Malburgen. In het vroege voorjaar van dit jaar bedachten tieners uit Malburgen Noord een vakantiekamp te organiseren in hun eigen achtertuin: de Stadsblokken. Ze haalden toen het jeugdjournaal met plannen voor een vakantieprogramma met creatieve workshops op de Stadsblokken.

Droom werd werkelijkheid

Die droom is nu meer dan werkelijkheid geworden. Strand Zuid opende namelijk hetzelfde weekend. De kids grepen hun kans en sloten aan bij die nieuwe initiatief op de Stadsblokken en kregen een stuk terrein naast de containers van Strand Zuid tot hun beschikking om zich op uit te leven: het is tijd voor de kinderen om ook hun eigen paviljoen te gaan bouwen op Strand Zuid. Samen met makers van WijkLab Arnhem gaan de kinderen iedere zondagmiddag aan de slag.

Maken en beleven

Tot en met 25 augustus is er iedere zondag van alles te maken en te beleven. Zo kan je bouwen met pallets, bamboe en oude lappen, en binnenkort ook een eigen restaurantje runnen met groenten, kruiden en andere eetbare planten uit eigen groenbakken en uit de natuur. Ook ouders mogen hun handen uit de mouwen steken, maar kunnen ook relaxen met een drankje en een lekkere versnapering bij Strand Zuid zelf.

Meedoen? Vanaf 13:00 uur is iedereen er welkom. Check het programma Schavuiten van Zuid x Stand Zuid op Facebook. Mail voor meer informatie en contact naar [email protected]. Paviljoen de Vrijheid is op de Stadsblokkenweg 103 bij het evenemententerrein van Strand Zuid.

Paviljoen de Vrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door KondorWessels Projekten en Strand Zuid.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden