Hergebruik schoolmeubels Titus Brandsma voor Het Rhedens

Foto: Eveline Bodt

Afgelopen week zijn er 50 stoelen en tafels vervoerd van Arentheem College Titus Brandsma in Velp naar Het Rhedens Dieren. Die school kan de schoolmeubels goed gebruiken voor tijdelijke huisvesting.

Op Titus Brandsma zijn de stoelen en tafels afgeschreven. In het kader van duurzaamheid is dit een mooie samenwerking tussen de twee scholen.

Kansarme jongeren in Afrika

Als dank doneert Het Rhedens Dieren een symbolisch bedrag aan het goede doel van Titus Brandsma: Stichting Bona Baana. Dit is een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren in Kenia, Rwanda en Uganda. Bona Baana helpt organisaties met het opzetten van kleinschalige en duurzame projecten. Lokale initiatieven, voortkomend uit de wensen en behoeften van de mensen zelf, hebben vaak de grootse kans van slagen. Daar haakt de Stichting Bona Baana op in.

Aidswezen

In Oost Afrika maakt een kind een geheel andere start in het leven dan een kind in het Westen. Armoede, oorlog en Aids maken het hergebruikperspectief in daar weinig hoopvol. Vaak belanden kinderen al op jonge leeftijd op straat en worden aan hun lot overgelaten. Naast de armoede is er een beangstigende groei van het aantal aidswezen en nieuw ge├»nfecteerden. Alleen al in Uganda zijn er naar schatting 970.000 kinderen onder de 17 jaar wees. Er leven naar schatting 130.000 kinderen jonger dan 14 met HIV. De meerderheid in alle leeftijdscategorie├źn is vrouw. ( Bron UN aids 2017 )
Veel kinderen komen daardoor alleen te staan en belanden op straat, of krijgen op jonge leeftijd al de zorg voor het gezin toevertrouwd, waardoor zij geen school kunnen volgen. Bona Baana ondersteunt deze jongeren met onder meer educatieve projecten.

Bron: website Bona Baana

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden