Triomfboog in Malburgen voor Ruimtekoersfestival

Foto: Sicco Cleveringa

In Malburgen staat van 3 tot en met 7 juli een houten triomfboog met FamilieWaardeSchilden. Yasser Ballemans maakt het kunstwerk in opdracht van het Ruimtekoersfestival. Hij laat zich inspireren door de Jeugdwijkraad van Malburgen.

In workshops onder leiding van Yasser Ballemans en makers van WijkLab Arnhem leerden de tieners van de Jeugdwijkraad en andere geïnteresseerden in Het Timmerhuis en bij jongerencentrum Fresh  eerst het een en ander over de betekenis van familieschilden. Daarna maakten ze hun eigen ontwerp naar aanleiding van vragen als ‘Waar ben jij trots op binnen je familie?’ en ‘Wat zijn de meest dierbare momenten?’

Familie

triomfboog MalburgenElk schild is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Tijdens het festival kunnen tieners samen met een ouder of dierbaar familielid een schild maken dat uiting geeft aan hun familiewaarden en deze toevoegen aan de triomfboog.

De FamilieWaardeSchilden worden op woensdag 3 juli op grote houten bogen op de middenberm van de Nijmeegseweg geplaatst. Na de officiële opening van het Ruimtekoersfestival volgt om 20:00 uur een rituele onthulling van het kunstwerk. Samen met een aantal makers van de eerste FamilieWaardeSchilden. Tijdens het festival zijn er ook weer workshops en kan het publiek haar eigen schilden toevoegen aan het geheel.

Actief op Ruimtekoers

Naast dit project is de Jeugdwijkraad nog op veel andere fronten actief betrokken bij het Ruimtekoersfestival. Zij presenteren de eerste resultaten van de Buurtacties die zij eerder dit jaar bedachten om het verschil te maken in hun leefomgeving. Op donderdag 4 juli vanaf 15.30 uur gaat de Jeugdwijkraad in gesprek in de WijkTalk met als thema ‘Opgroeien in Malburgen’.

Op vrijdag 5 juli van 18:00 tot 21 uur organiseert zij een drietal debatsessies tijdens thema bijeenkomsten op het Manifestival . Op zaterdag 6 juli organiseren zij samen met Rijnstad van 14.00 tot 17.00 uur het event ‘Fresh Binnenste Buiten’. Het publiek ervaart daar het resultaat van 12 weken experimenteren met hoe je uitdagende tieneractiviteiten kan organiseren met: o.a. een crappy  robot contest, klooien met eten, een muziekstudio, bootcamps en de eerste editie van MallieMag, een tienermagazine voor Malburgen. 

Opening Paviljoen de Vrijheid

Tot slot vertonen tieners van buurtcampus Noord op zondag 7 juli om 15 uur het theaterstuk dat zij begin juni gemaakt hebben op het kinderkamp van Rijnstad. Dit gebeurt op Strand Zuid en is de opening van Paviljoen de Vrijheid op de zuidoever van de Rijn. Tijdens de zomervakantie organiseert WijkLab daar  iedere zondagmiddag uitdagende kinder- en tieneractiviteiten.

Zie voor meer info: www.jeugdwijkraad.nu

0