Burgemeesters en Rabobank praten over vervolg Arnhem Connect

Foto: Bas van Spankeren

Rabobank Arnhem en Omstreken startte drie jaar geleden het project Arnhem Connect om te komen tot een nieuwe regionaal perspectief op de toekomst. Arnhem Connect leidde tot nieuwe verbindingen.

Gemeenten, bedrijven en instellingen vonden elkaar en werken sindsdien nog nauwer samen.

Zeven burgemeesters

Tijdens het vervolg van Arnhem Connect in Musis op 20 juni werden een nieuw onderzoek en actuele welvaartscijfers gepresenteerd. Zeven burgemeesters en wethouders namen het onderzoeksmagazine Arnhem Connect in ontvangst. De regio was goed vertegenwoordigd met Ahmed Marcouch (Arnhem), Luciën van Riswijk (Zevenaar), Carol van Eert (Rheden), Agnes Schaap (Renkum), Peter de Baat (Montferland) en loco-burgemeesters Johannes Goossen (Duiven) en Theo Kampschreur (Westervoort). Namens Rabobank Nederland schoof directeur Wiebe Draijer aan.

Brede Welvaartsindicator

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was de landelijke presentatie van de Brede Welvaartsindicator die voor het eerst ook regionale cijfers liet zien. Tijdens de bijeenkomst lichtten professor Bas van Bavel van de Universiteit van Utrecht en Rabobank-onderzoeker Otto Raspe de cijfers toe. Belangrijke conclusie: deze regio loopt met haar welvaartscijfers in de pas met Nederland, maar kent onderling verschillen. In Rozendaal is een hoog welvaartsgevoel, terwijl de stad Arnhem juist achterblijft. In de Liemers is het welvaartsgevoel vergelijkbaar met de rest van Nederland.

Samen sterk

De welvaart van mensen wordt volgens de onderzoekers vooral bepaald door de omstandigheden in hun directe leefomgeving. Niet alleen een goede baan, maar ook sociale relaties en de woonomstandigheden tellen mee. Jan Ummenthum: “Dit onderzoek biedt een prima startpunt om in gezamenlijkheid verder te werken aan initiatieven die de regio versterken. Arnhem Connect bewijst dat we samen sterk staan.”

De bijeenkomst werd afgesloten door de uit Duiven afkomstige Ted Prost (18). Hij benadrukte op indrukwekkende wijze het belang van samenwerken.

Samen sterk voor de regio

De regio Arnhem barst van ambitie.  Sinds 2017 bouwt de Rabobank met regionale partners aan projecten die regio sterker maken. Dit gebeurt onder de naam ‘Arnhem Connect’ en binnen de thema’s Circulaire economie, Vitaliteit en Zorg, Wonen en Ondernemerschap en Innovatie.

Op de foto nemen de burgemeesters uit de regio het eerste exemplaar van onderzoeksmagazine Arnhem Connect in ontvangst.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden