Rhedense Isseltaler Musikanten op Arnhems Sonsbeekvlot

Foto: Isseltaler Musikanten

Na diverse optredens met jazz- en bigbandmuziek is het nu de beurt aan de (traditionele) blaasmuziek van de Isseltaler Musikanten in Arnhems mooiste stadspark Sonsbeek.

Op zondag 23 juni kunt u luisteren naar de Böhmische- en Egerländermuziek van de Isseltaler Musikanten uit buurgemeente Rheden. Het concert begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Het drijvend podium van Sonsbeek Vlotconcerten ligt in de grote vijver van het Sonsbeekpark voor Brasserie De Boerderij. Neem uw eigen stoeltje mee en zoek aanstaande zondag de beste zitplaats uit. Ook op het terras van Brasserie De Boerderij kunnen de bezoekers plaatsnemen, net zoals op de bankjes die op het terras voor het podium zijn geplaatst.

De Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten hebben spreekwoordelijk aan de wieg gestaan van de Sonsbeekvlotconcerten. Jarenlang traden zij op in het park en trokken volle oevers met liefhebbers. De Rhedense blaaskapel is uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische- en Egerländermuziek. De muzikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

De Isseltaler Musikanten keren terug naar de stijlopvatting van de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren. De blaaskapel wil aantonen, dat Egerländermuziek wel degelijk kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ‘Schwung’. Het orkest is gespecialiseerd in Egerländerblaasmuziek zoals werd gespeeld door de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch.

Sonsbeek vlotconcerten

De Vlotconcerten maken al tientallen jaren deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. Het wateroppervlak van de Grote Vijver, het drijvende vlot en de groene ambiance zorgen altijd voor een bijzondere sfeer. Met een natuurlijke akoestiek treden op het vlot de meest interessante bands en orkesten op.

Alle informatie over de Sonsbeekvlotconcerten is te vinden op de Facebookpagina met de naam  Sonsbeekvlotconcerten. Op deze Facebookpagina kunt u kennisnemen van alle optredens (van bigbands, blaaskapellen etc.) welke op het vlot worden gegeven, alsmede (archief)foto’s bekijken en kennis nemen van toeristische wetenswaardigheden over Arnhem en het Sonsbeekpark.

Rhedense

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden