Kind valt in ondergrondse vuilcontainer

Foto: Politie Arrnhem

Vandaag kreeg de wijkagent van Schuytgraaf een melding over een klein kind dat in een ondergrondse vuilcontainer was gevallen, zo meldt de wijkagent op Instagram. De ingeschakelde brandweer wist het kindje snel te bevrijden .

Uit het bericht van de wijkagent: ‘Tijdens een vroege noodhulp dienst verschillende meldingen gehad, waaronder een inbraak, twee gestolen bromfietsen teruggevonden, en de melding dat een kindje in een ondergrondse vuilcontainer was gevallen. Samen met de brandweer en de ambulance ter plaatse gegaan. De brandweer had het kindje gelukkig snel uit de ondergrond ze container bevrijd! Klasse mannen! Wees alsjeblieft voorzichtig met dit soort containers en haal er geen grappen mee uit!’

Ambulancepersoneel

Voor de zekerheid is het kind van een jaar oud naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. Het is nog niet bekend of ze nadelige gevolgen heeft ondervonden door de val. Het kind is waarschijnlijk bij het spelen door een ander kind uit de buurt in de container geduwd. Het voorval vond plaats in de wijk Elderveld.

Pasjes

Voor toegang tot de afvalcontainers hadden Arnhemmers eerder een pasje nodig. Gebruik van een pasjessysteem bleek echter strijdig met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gemeente moest daarom alle containers weer toegankelijk maken voor iedereen.

Inmiddels neemt Arnhem het pasjessysteem toch weer in gebruik, omdat privégegevens van gebruikers beter zijn beschermd. Volgens buurtbewoners was de betreffende container nog niet voorzien van een pasjessysteem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden