Herdenking omgekomen brandweermensen in Arnhem

Foto: Brandweer Nederland

Op zaterdag 15 juni komen nabestaanden en directe collega’s van brandweerlieden voor de achtste keer bijeen bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Tijdens de herdenking stellen zij om 13.00 uur het ereteken in werking.

Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken.

Hoogste prijs

De brandweer staat we 24/7 met hart en ziel klaar voor de maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Het brandweervak is niet zonder risico’s. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs. Iedere derde zaterdag in juni staan brandweerlieden en familie daarom tijdens de nationale brandweerherdenking stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Brandweerkazernes

Bij alle brandweerkazernes en posten in het land zal op deze dag tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok te hangen.  Ook zal het brandweerpersoneel gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem, om 13.00 uur, een minuut lang het ereteken te maken. Zo staan alle Nederlandse brandweercorpsen gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van omgekomen collega’s.

Het Nationale Brandweermonument bevindt zich in Schaarsbergen, aan de Kemperbergerweg 783.

Op de foto de herdenkingsplechtigheid van vorig jaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden