Ark vol Bijbelse verhalen in de Rijnhaven van Wageningen

Foto: Wageningen Nieuws

De Rijnhaven in Wageningen is momenteel gevuld met een 70 meter lange, 9,5 meter brede en 13 meter hoge houten ark. Het gaat om de VerhalenArk, een drijvend themapark over de Bijbel.

De VerhalenArk neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. Langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.

Het beste hout

Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Ook heel leuk voor kinderen met de beestenboel. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had.

arkAlleen al om de Ark te bouwen zijn 1200 FSC bomen nodig geweest en 20 weken om de bomen in balken en planken te zagen. Het binnenste gedeelte van de Ark werd van dennenbomen gemaakt, de buitenkant van rood cederhout uit Canada. De Ark werd op een binnenvaartschip gebouwd die vroeger ijzererts transporteerde. De Ark zelf heeft geen motor en wordt daarom gesleept.

Drijvend Bijbels themapark

Aad Peters heeft de ark gekocht omdat hij de mogelijkheid zag om het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa te ontwikkelen.
Het was voor hem belangrijk dat er zo’n park is om de Bijbelse verhalen tot leven te brengen want als men andere culturen wil leren kennen moet men eerst de eigen cultuur kennen.

Het binnenruim heeft hij met meer dan 50 werklieden en kunstenaars uit de hele wereld in een half jaar omgebouwd. Elke Bijbelse creatie op de Ark werd ontworpen door Michaela Bartonova in opdracht van en geïnspireerd door ideeën van Aad Peters en gebouwd door meer dan 12 beeldhouwers.

Kom ook kijken

De VerhalenArk is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur en ligt aan de Rijnhaven 11 in Wageningen. De ark is toegankelijk voor rolstoelen, er is een lift. Huisdieren zijn welkom.

Tickets zijn te krijgen aan de kassa. Alleen groepen vanaf 20 personen graag reserveren.

  • Volwassenen € 14,50
  • Kinderen (t/m 12 jaar) € 9,50
  • Kinderen (t/m 2 jaar) Gratis
  • Gereduceerd tarief voor studenten, senioren € 12,50
  • Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen; elk extra kind: € 6,50) € 40,-
  • Voor schoolreisjes, zie deze link
  • Voor groepsreizen, zie deze link

Zie voor meer info de website van De VerhalenArk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden