Historisch event in Kasteeltuinen Arcen tijdens Pinksterweekend

Foto: Kasteeltuinen Arcen

De zwaarden zwaaien, pijlen vliegen voorbij, er is hoefgeklepper en de kanonnen donderen tijdens het Pinksterweekend. Tijdens ‘Grenzeloos genieten’ in Kasteeltuinen Arcen ervaar je het authentieke middeleeuwse kampleven.

Met als hoogtepunt de voorstelling ‘De slag der laatste Hertogen’. Het evenement sluit aan op De dag van het Kasteel op 10 juni met als thema: Over de grens.

Kasteeltuinen Arcen voegt dit jaar een geheel nieuw evenement toe aan de evenementenkalender. Het evenement ‘Grenzeloos genieten’ vertelt de geschiedenis van Landgoed Arcen. Vier internationale kampementen vestigen zich gedurende het Pinksterweekend in Kasteeltuinen Arcen waar zij bezoekers laten proeven van het leven in de middeleeuwen.

Ringschieten en harnassen passen

Gasten kunnen zich op zondag 9 en maandag 10 juni onderdompelen in middeleeuws vertier met harnassen en replica’s van wapens evenals demonstraties van verschillende vechttechnieken te voet en te paard en kanonnenshows. Oorspronkelijke ambachten zoals smeden, mali-vlechten en vilten kunnen bewonderd worden. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, waaronder een bogenbaan, ringschieten en harnassen passen.

 

De slag der laatste Hertogen

Een hoogtepunt is de historische voorstelling ‘De slag der laatste Hertogen’. Deze voorstelling is gebaseerd op een historische gebeurtenis in het Hertogdom van Gelre: gelegen op tegenwoordig Nederlands en Duits grondgebied. Twee Hertogen, vader en zoon, staan lijnrecht tegenover elkaar. Vader leeft riant en om dit te kunnen bekostigen verhoogt hij de belastingen voor de bevolking. De burgerij komt in opstand en klaagt bij vrouwe Katrina, de vrouw van de zoon van Hertog Arnold. De zoon moet zijn vader tot bezinning roepen. Dit mondt uit in een spannend ridderspel. Het verhaal vertelt de scheiding tussen vader en zoon waarbij het duel nagespeeld wordt met strijdende ridders!

 

Het mooiste decor voor evenementen

Kasteeltuinen Arcen vormt het decor van Grenzeloos genieten. Tijdens het evenement kunnen natuurlijk ook de meer dan 15 verschillende tuinen van Kasteeltuinen Arcen bezocht worden. De voorjaarsbloeiers zijn in volle glorie te bewonderen en ook de eerste bloeiende rozen zijn al gespot. De tuinen en het kasteel kunnen ontdekt worden middels de gratis rondleidingen of met een audiotour. Ook voor kinderen is er volop plezier met onder meer gratis midgetgolf, speurtocht, aaiweide, speeltuin en speelstrand met trekvlot.

Waar en wanneer:

  • zondag 9 juni van 10:00 – 18:00 uur
  • maandag 10 juni van 10:00 – 18:00 uur

Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE Arcen

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden