Tasting Roots: wervelende dansshow in Stadstheater

Foto: Roots

De jonge dansers van Roots brengen op 8 juni een kleurrijke, wervelende show met dansen uit onder andere Georgië, Armenië, Polen, Servië en uiteraard ook Nederland.

Roots – Youth Folk Company is een dansgezelschap van jonge getalenteerde dansers. De groep legt zich toe op folkloristische theaterdans en staat al vijf jaar voor passie voor dans geïnspireerd op tradities. De ene keer heel dicht bij de bron, de andere keer juist vrijelijk geïnterpreteerd. Maar altijd met respect voor waar het vandaan komt. Na een jaar repeteren in de studio in de Vijverlaan in Arnhem is het tijd om de aangeleerde choreografieën te presenteren.

Culturele Roots

Net als samen eten is samen dansen een prima manier om kennis te maken met andermans en eigen culturele roots. Een grote diversiteit aan ingrediënten, met elk hun eigen specifieke smaak, trekt in deze voorstelling als een grote wereldkeuken aan de bezoeker voorbij. Deze ingrediënten samen verrijken elkaar, versterken elkaars smaak en ondertussen behouden ze de karakteristieken van de grond waaruit ze zijn voortgekomen. Deze wereldkeuken in dans staat niet stil, bewaart goede combinaties maar probeert ook nieuwe gerechten uit. Op basis van bekende ingrediënten zet Roots zo nieuwe gerechten op de kaart.

Info en kaarten

De voorstelling ‘Tasting Roots’ is te zien op zaterdag 8 juni om 19.30 uur in het Stadstheater te Arnhem. Kaarten zijn verkrijgbaar via Roots.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden