Ronald McDonald huis Arnhem zoekt vrijwilligers

Foto: Ronald McDonaldhuis

Alle kinderen willen met hun ouders, broertjes en zusjes op vakantie. Ook ernstig zieke kinderen en kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dat kan in het Arnhemse Boshuus, een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

De kinderen en hun ouders logeren daar letterlijk tussen de tussen de boomtoppen! Zo hoog gelegen is dit vakantiehuis met zijn drie lichte en ruime aangepaste appartementen.

Vrijwilligers

Om voor al die kinderen het hele jaar een vakantie mogelijk te maken, zijn veel vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger in een Ronald McDonald Huis kun je op allerlei manieren de handen uit de mouwen steken. De meeste vraag is er naar allround vrijwilligers die zorgen dat alles in het huis schoon en netjes is, die de telefoon beantwoorden, gasten in- en uitschrijven, nieuwe gasten rondleiden en een luisterend oor bieden als daar behoefte aan is. Deze vrijwilligers maken van het huis een warm thuis.

Vrijwilligers in de keuken

Als vrijwilliger wordt u gevraagd op een vast moment in de week een ‘shift’ te draaien van vier uur. Samen met een of meerdere collega-vrijwilligers bent u dan verantwoordelijk voor verschillende taken. Contact met gasten is onderdeel van het vrijwilligerswerk, maar de nadruk ligt op schoonmaakwerkzaamheden.

Zie ook: Wat doet een vrijwilliger bij het Boshuus.

Het Boshuus

Het Boshuus in Arnhem is een van de drie aangepaste vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het biedt gezinnen met een zorgintensief kind (0-25 jaar) een mooi, aangepast vakantieappartement tegen een laagdrempelige prijs. Ook jongvolwassen met een beperking zijn het hele jaar door van harte welko voor een week, midweek of weekend weg aan de rand van de Veluwe.

Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met het Boshuus via 026 – 352 52 60 of [email protected]

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden