Voorpremière speelfilmdebuut Arnhemse filmmaker met nagesprek in Focus

Foto: Focus filmtheater

Op dinsdag 7 mei om 19:00 uur is er in Focus Filmtheater een exclusieve voorpremière van Nocturne, het speelfilmdebuut van de in Arnhem getogen Viktor van der Valk. Een speelse film noir over liefde, volwassen worden, deadlines en inspiratie.

Na afloop is er een nagesprek met makers (en broers) Viktor en Vincent Van Der Valk.

Arnhemse broers

Viktor van der Valk groeide samen met zijn broer -en acteur- Vincent op in de Burgemeesterswijk in Arnhem. Nu is deze wijk het decor voor zijn eerste speelfilm Nocturne. Viktor regisseert en Vincent speelt de hoofdrol. De film neemt je mee in het hoofd van Alex, een filmmaker in crisis, die van zijn geldschieter nog één nacht krijgt om zijn diep persoonlijke filmproject af te ronden. Maar Alex is in de war: zijn vriendin is vertrokken, zijn moeder ziek, hij twijfelt aan alles. Gaat het hem lukken?

Fictie of realiteit

Zwervend door de nacht komt het moment dat hij ergens mee moet komen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego?

Nocturne is vanaf 9 mei ook regulier te zien in Focus Filmtheater.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden