Schobbejak Media wint zes prijzen tijdens 48 hour festival Nijmegen

Foto: Martijn Hoiting

De film ‘TAP’ van het nieuwe Arnhemse productiehuis Schobbejak Media heeft tijdens het 48 Hour Film Project, onderdeel van het Go Short International Short Film Festival Nijmegen, zaterdagavond 20 april zes prijzen gewonnen.

TAP won de publieksprijs, de prijs voor Best Music (May Hollermann / Fanuel Coenraadt), Best Production Design (Bonnie-Rae Hulsman / Linda Verwoerdt) en Beste Gelderse film. Daarnaast won de film de 3e plaats in de categorie Best Film en 2e plaats Best Poster. ‘TAP’ werd verder genomineerd voor Best Actor (Hein van der Heijden), Best Actrice (Charlotte Quanjel), Best Acting Ensemble, Best Use of Character en Best Use of Prop. Verder werden de twee oprichters van Schobbejak Media, Bjorne Willemsen en Wijnand Kamerman, genomineerd voor respectievelijk ‘Best Director’ en ‘Best Writing’.

Miscommunicatie en #metoo

’TAP’ gaat over een enigszins vreemde jongedame die met haar zus dansauditie gaat doen. Wanneer de miscommunicaties zich opstapelen voelt haar zus de noodzaak om op een nogal rigoureuze manier voor haar op te komen. In de film staan #metoo en de drang naar 15 minutes of fame centraal. De film is opgenomen op landgoed ‘De Ploeg’ in Wenum-Wiesel en is geheel in stijl van de jaren twintig opgenomen. Inclusief paarden en koetsen. Peaky-Blinders-in-de-Polder.

Als winnaar van de prijs Beste Gelderse Film zal ‘TAP’ later dit jaar in Focus Arnhem en LUX Nijmegen vertoond worden tijdens Het Gelders Doek, het platform voor cinema uit de regio.

Grote namen

Schobbejak Media wistvoor hun eerste productie een paar grote namen te strikken. Naast May Hollermann die in Brugklas de rol van Emma speelt en verder bekend is van de tienerfilm Elvy’s wereld: So Ibiza, Charlotte Quanjel (De Fractie, De Maatschap en Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Edith Andriesse (Het Dagboek van Anne Frank, Medisch Centrum West, Flikken Maastricht) wisten ze ook de meervoudig bekroonde Hein van der Heijden (Den Uyl en de affaire Lockheed, Bellicher Cel, Rundskop en Zwarte Tulp) aan hun team toe te voegen. Deze sterrencast werd dan ook niet voor niets genomineerd voor Best Acting Ensemble.

Over Schobbejak Media

Schobbejak Media is een nieuw Arnhems video- en filmproduktiehuis en is een samenwerking tussen Wijnand Kamerman die recentelijk overstapte vanuit de ingenieurswereld en Bjorne Willemsen. Voor Wijnand Kamerman is het de eerste filmproductie ooit. Hij schreef het scenario voor TAP waarvoor hij direct genomineerd werd. Bjorne Willemsen heeft als  acteur onder andere gespeeld in EXIT en The Paradise Suite (beide wonnen een Gouden Kalf), Brugklas en Goede Tijden Slechte Tijden. TAP is de vierde film die hij regisseert. Zijn vorige films Vluchtig en OVER zijn wereldwijd op verschillende festivals vertoond.

-.-.-.-.-.-.-.-

 

© Martijn Hoiting

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden