Thomas a Kempis krijgt Gouden Schaal voor Gezonde Schoolkantine

Foto: Thomas a Kempis

Het Thomas a Kempis aan de Thomas a Kempislaan ontving op 16 april de Gouden schaal als beloning voor het gezonde aanbod in de kantine. Dat gebeurde op de jaarlijkse dag van de gezonde schoolkantine.

Het Voedingscentrum streeft naar gezondere producten in de Nederlandse schoolkantines. Daarom wordt sinds een aantal jaren de Dag van de Gezonde schoolkantine gevierd. Het Thomas a Kempis kwam al eerder in aanmerking voor de Zilveren schaal. Deze week, op 16 april, kreeg de school de Gouden Schaal uitgereikt.

Dag van de Gezonde schoolkantine

Op dinsdag 16 april is de jaarlijkse Dag van de Gezonde Schoolkantine gevierd. Het Voedingscentrum vraagt met deze dag extra aandacht voor gezonde voeding op scholen. Thomas a Kempis in Arnhem heeft een gouden schaal uitgereikt gekregen. In een paar maanden tijd zijn zij gegroeid van zilveren naar gouden schaal. Door het hele land werden168 Schoolkantine Schalen uitgereikt aan scholen met een gezondere schoolkantine.

Verleiden tot gezonde keuzes

De winnende schoolkantines verleiden hun leerlingen tot gezonde keuzes. Bijvoorbeeld door het aantrekkelijk aanbieden van gezondere lunchbroodjes. Ze hebben altijd meerdere keuzes in fruit en groente en andere gezonde producten. Zowel bij het uitgestalde aanbod als bij de automaten.

Thomas a Kempis college

Het Thomas a Kempis is een middelbare school gelegen aan de Thomas a Kempislaan. De school biedt onderwijs aan voor gymnasium, atheneum en havo. Samen met het Titus Brandsma College en het Leerpark Presikhaaf vormt het Thomas a Kempis het Arentheem.

0