Hoogte80 Festival: magische ontmoetingen

Foto: Rafael Dimiioniatis

Tijdens het extra lange Hemelvaartweekend vindt in de wijk Geitenkamp het Hoogte80 Festival plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je weer vier dagen lang genieten in de buitenlucht van theater, muziek, dans, ontmoetingen en het uitzicht.

Hoogte80 staat bekend om haar ongedwongen sfeer en interactie tussen artiesten en publiek. Tel daar nog eens het uitzicht over heel Arnhem bij en het plaatje is compleet.

Groeiend aantal betrokken bezoekers

Jaarlijks trekt het festival meer dan 25.000 bezoekers met uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia. Tijdens de jubileumeditie vorig jaar is een recordaantal bezoekers op het festival afgekomen.

Het publiek van Hoogte80 Festival is uniek en dat wordt gekoesterd. Daarom is er een uitgebreid publieksonderzoek gedaan: Er was een ontzettend hoge opkomst en grote betrokkenheid en dat zagen we ook terug in het publieksonderzoek dat we vorig jaar door een extern bureau hebben laten uitvoeren,” zegt organisator Harold Oddens. Met de resultaten van het onderzoek gaat Hoogte80 Festival in 2019 aan de slag om bezoekers nog beter te kunnen bedienen.

De magie van Hoogte80 Festival

Het diverse programma vormt het hart van Hoogte80 Festival, met voor een ieder wat wils. Die diversiteit is ook terug te zien in het publiek. Jong en oud, cultuursnuivers en parkgenieters kunnen allemaal hun ei kwijt bij Hoogte80 Festival. “Dat is de kracht en magie van H80. Dat iedereen zich zo thuis voelt en de ontmoeting met elkaar én het programma aangaat. De mix van mensen die speciaal voor de voorstellingen zijn gekomen en de aanwaaiers maakt het zo uniek en laagdrempelig. Er ontstaat een gevoel van verbondenheid, want het park is gewoon vrij toegankelijk”, verklaart Oddens de betrokkenheid van het publiek.

Hoogte(80)punten

Deze editie valt er een hoop nieuws te beleven op Hoogte80 Festival. Zo wordt de inrichting over een ander boeg gegooid door meer rust en eenheid te creëren op het terrein. Ook het programma wordt op een nieuwe, overzichtelijke manier gecommuniceerd. Daarnaast is er nog meer keuze uit eten en drinken, zowel in het aanbod als in prijsklasse.

Programma

De inhoud van het programma is dit jaar nog beter afgestemd op het publiek met behulp van het publieksonderzoek. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. Je betaalt dus wat je missen kan. Wat wel hetzelfde blijft is de toegang tot het festivalterrein, want die is net als voorgaande jaren helemaal gratis, dus neem iedereen mee!

Van donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni tussen 12.00 en 00.00 uur staan er optredens  klaar en op zondag 2 juni van 12.00- tot 22.00 uur. Het volledige programma wordt eind april bekend gemaakt op www.H80festival.nl. Houd www.facebook.com/H80Festival in de gaten voor updates.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden