Rozet b[r]abbels: nieuw programma voor baby’s en peuters

Foto: Rozet

Jong starten met taal en voorlezen geeft kinderen een voorsprong. Het nieuwe programma Rozet B[r]abbels biedt Arnhemse ouders activiteiten om lekker samen met hun kind aan de slag te gaan.

Zaterdag 30 maart is de eerste inspiratieochtend over baby- en kindergebaren. Zonder het te kunnen zeggen, kunnen kleintjes al heel goed laten weten wat ze willen. Lysanne Bergsma, specialist op het gebied van baby- en kindergebaren, inspireert ouders deze ochtend om ook met gebaren aan de slag te gaan. De toegang is, na online aanmelding via rozet.nl/brabbels, gratis.

Woordenwinkeltje

In het Woordenwinkeltje gaan (groot)ouders samen met hun peuter (2,5 tot 4 jaar) op creatieve manier aan de slag met woorden. Een kunstenaar begeleidt de activiteit rondom een specifiek thema. Je kind leert veel nieuwe woorden en jij wordt als ouder geïnspireerd over hoe je zelf taal op eenvoudige wijze kunt stimuleren.

B[r]abbeltijd

Iedere donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur zijn (groot)ouders van harte welkom met baby, dreumes of peuter in Rozet Centrum, Presikhaaf of Kronenburg. De koffie en thee staan klaar. Er kunnen ervaringen gedeeld worden onderling en een jeugdbibliothecaris geeft tips en antwoorden op vragen. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Elke maand (m.u.v. juni t/m augustus) is er een B[r]abbeltijd special met wisselende activiteiten. Kijk in de activiteitenkalender wanneer de specials plaatsvinden en wat het onderwerp is bij de website.

Gratis boeken

Wat niet iedereen weet is dat kinderen tot en met 17 jaar gratis lid zijn van de bibliotheek. Zo kunnen ouder en kind eindeloos neuzen en lenen uit de collectie met kleurrijke babyboekjes, mooie prentenboeken, fantasierijke voorleesboeken en educatieve speelmaterialen. Lid worden kan in de Rozet-vestigingen of online via rozet.nl.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden