Surfer Merijn Tinga pleit voor drastische afname plastic verpakkingen

Foto: Karin Oterman

De campagne van waterschapspartij Water Natuurlijk is gisteren, 17 maart, afgesloten. Dat gebeurde door het overhandigen van ingezameld zwerfafval aan de bekende plastic soep surfer Merijn Tinga.

Merijn Tinga nam het afval, dat voornamelijk bestond uit plastic verpakkingen, in ontvangst in Rozet. Volgens Tinga is recycling van plastic niet voldoende om het probleem van de plastic soep op te lossen. Hij pleitte voor een drastische afname van het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal.

Vissen en vogels

Eerder op de dag hadden de kandidaten van Water Natuurlijk zwerfafval verzameld in de stad. Daarbij was goed te zien dat veel plastic over straat waait en uiteindelijk in windluwe hoekjes of in het water terecht komt, zoals bijvoorbeeld in de St jansbeek. Is het eenmaal in het water beland dan waait het niet meer verder en blijft het water vervuilen. Hier hebben de waterschappen veel last van: het verstopt de roosters van gemalen en is slecht voor vissen en vogels.

Deze actie van Water Natuurlijk vormde de afsluiting van de duurzame watertoer door de Achterhoek, Liemers en Arnhem, het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel.

0