Open dag bij Hospice Rozenheuvel

Foto: Hospice Rozenheuvel

Op zaterdag 16 maart opent Hospice Rozenheuvel  aan de Rozendaalselaan 20 in Rozendaal haar deuren voor publiek tijdens de Open dag van Zorg & Welzijn.

Van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven, te zien wie er werken en wat er zoal gebeurt in een hospice. Hospice Rozenheuvel biedt kortdurende zorg aan mensen in de laatste levensfase. Hospice Rozenheuvel is een onderdeel van Leger des Heils W&G Gelderland.

Programma

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en diverse activiteiten. Zo wordt informatie gegeven over verschillende zorgmogelijkheden in Rozenheuvel. Vrijwilligers vertellen en laten zien en proeven hoe zij koken voor de gasten. De Stichting vrienden van Hospice Rozenheuvel vertelt over hoe mensen het hospice kunnen steunen. Ook wordt er uitleg gegeven over complementaire zorg en muziektherapie. Er is genoeg om te zien, te horen en te beleven.

Hospice Rozenheuvel

Hospice Rozenheuvel is er voor zeer ernstig zieke mensen, vaak bevinden zij zich in de laatste weken of maanden van hun leven. Bij Hospice Rozenheuvel krijgen zij deskundige zorg in een veilige omgeving. Wij noemen dat palliatieve zorg. Ook kunnen gasten kortdurend worden opgenomen voor een analyse van de klachten die zij ervaren zoals pijn, misselijkheid, benauwdheid, verwardheid en onrust. We zetten onze expertise in om deze klachten te verminderen. Voor sommige mensen is thuis (blijven) wonen in de laatste periode van het leven geen optie meer, dan is Rozenheuvel hun laatste thuis.

In Rozenheuvel werken, naast een professioneel multidisciplinair zorgverlenend- en verplegend team,  ruim honderd vrijwilligers die vol overgave en liefde, mensen in de laatste fase van hun leven een zo prettig mogelijke tijd willen geven. Mede dankzij deze vrijwilligers kan Hospice Rozenheuvel nog beter aan de wensen van de gasten voldoen. Rozenheuvel biedt eveneens voor nabestaanden ondersteuning bij rouw en het verwerken van verlies.

Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. De aanpak van het Leger des Heils kenmerkt zich door een cliëntgerichte houding. We kijken daarbij niet alleen naar de problemen, maar richten ons op het ‘herstel van het gewone leven’. Via werk, vrije tijdsbesteding en herstel van relaties helpen we mensen weer grip te krijgen op hun leven. Kortom: volwaardig erbij te horen! Bij het Leger des Heils geloven we in kansen voor iedereen. We hebben oog voor de hele mens en als het nodig is beginnen we steeds opnieuw. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor iedereen, omdat iedereen ertoe doet!

Kijk voor eer informatie ook op: http://www.legerdesheils.nl/gelderland.

Bron: Rheden Nieuws

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden