Week van Zorg en Welzijn in het teken van zij- en herinstromers

Foto: Angela Groothuizen

Deze week, van van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart, vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. Er zijn veel banen in de grootste sector van Nederland te vervullen dus deze week is meer dan nodig!

Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop.

Angela Groothuizen ambassadeur

Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is het nieuwe gezicht van de Week van zorg en welzijn. Groothuizen heeft hart voor zorg en welzijn: “Iedereen heeft recht op goede zorg. Maar zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de werkvloer is dit niet vol te houden. Dus voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander: kom eens kennismaken tijdens deze week.”

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn verwelkomen honderden organisaties het grote publiek om te laten zien hoe dankbaar en divers het werken in zorg en welzijn kan zijn. Twijfel je of deze sector iets voor jou is? Kom langs tijdens één van de vele netwerkevenementen die worden georganiseerd door het hele land.

Kansen en banen

Banenmarkten, kansenmarkten, speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden, meeloopdagen en informatieavonden. Voor ieder is er wat wils. Ook voor wie niet beschikt over een medische achtergrond en nu nog in een hele andere sector werkzaam is zijn er veel kansen binnen deze sector. Alleen al in het derde kwartaal van 2018 waren er ruim 33.000 vacatures binnen zorg en welzijn (bron: CBS).

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Kijk voor meer informatie en deelnemende organisaties op weekvanzorgenwelzijn.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden