Zorginstelling Malburgen schiet tekort

Foto: In Malburgen

Woonzorginstelling Nefes in Malburgen moet maatregelen nemen om de kwaliteit van de zorg en de veiligheid te verbeteren.

Tijdens een controle scoorde de instelling op 20 van de 21 criteria een onvoldoende, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGZ). Volgens de IGZ schiet de instelling tekort op het gebied van persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlening en vrijheidsbeperking. Als die zaken bij een volgende toets de zaken niet op orde zijn kan de IGZ onder meer een dwangsom opleggen. Nefes heeft op dit moment geen cliënten.

Islamitische ouderen

Woonzorg Nefes is een kleinschalige zorginstelling die sinds 2015 onder meer 24-uurs zorg biedt aan ouderen. De zorg bestaat uit persoonlijke verzorging, individuele begeleiding, groepsbegeleiding en eventuele verpleging. Nefes is specifiek gericht op ouderen met een islamitische achtergrond. Ook wordt er zorg geleverd in de moedertaal van de cliënten.

Zorg en revalidatie

Nefes biedt zowel tijdelijk als definitief wonen aan op de vijfde verdieping van Akker71  in de wijk Malburgen. In de locatie vindt dagopvang en 24-uurs opvang plaats. Op de locatie in Akker71 wordt ook revalidatie aangeboden.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden