Rijk verdient 317 miljoen aan verkoop vastgoed

De Nederlandse schatkist heeft vorig jaar 317 miljoen euro verdiend aan de verkoop van vastgoed. De staat verkocht ongeveer 75 gebouwen, waaronder vier gevangenissen, tien kantoren en vier rechtbanken. Daarnaast verdiende het Rijk ongeveer 138 miljoen euro aan het verhuren van gebouwen en grond.

De bekendste verkoop was die van Paleis Soestdijk. Het voormalige verblijf van koningin Juliana en prins Bernhard wordt een ‘podium’ voor innovatie in bijvoorbeeld waterbeheer, voeding en duurzame energie. Ook komen er horeca en hotelkamers. Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne komen huizen. Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, gaat open voor wandelaars. De oude gevangenis aan de Havenstraat in Amsterdam wordt een British School, de Bijlmerbajes in de hoofdstad wordt een woonwijk. Op oude rijksgrond in Almere wordt de nieuwe woonwijk Oosterwold gebouwd. Bovendien komen er woningen in rijksgebouwen in onder meer Arnhem, Breda, Emmen en Eefde en in het oude ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

Het totaalbedrag, 455 miljoen euro, is aanzienlijk meer dan een jaar eerder. In 2016 verdiende het Rijk ongeveer 278 miljoen euro met de verkoop en verhuur van vastgoed. Het jaar daarvoor ging het om 247 miljoen euro.

article
39347
De Nederlandse schatkist heeft vorig jaar 317 miljoen euro verdiend aan de verkoop van vastgoed.
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20180314/rijk-verdient-317-miljoen-aan-verkoop-vastgoed/
2018-03-14T18:12:21+02:00
Nieuws