Joris Luyendijk in Koepelkerk Jansplaats

Foto: arnhem.nieuws.nl

Dinsdag 12 mei 2015 komt de journalist en auteur Joris Luyendijk naar de Arnhemse Koepelkerk op de Jansplaats. Zijn onthullende boek over de financiële wereld, ‘Dit Kan Niet Waar Zijn’, is niet uit de media weg te slaan en staat al weken bovenaan in de bestsellerlijst. Luyendijk komt naar Arnhem op initiatief van de Bibliotheek Arnhem en boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd.

‘Dit Kan Niet Waar Zijn’ is het nieuwste boek van Joris Luyendijk over de bom in het hart van onze samenleving. De financiële wereld blijkt geen ver-van-je-bed-show. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem – met gevaar voor hun eigen baan – zien hoe de financiële wereld in elkaar zit. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Tijdens de bijeenkomst van 12 mei zal Joris Luyendijk tussen 20.30 en 22.00 uur over zijn zoektocht en bevindingen vertellen en ook ingaan op vragen van aanwezigen. Kaarten zijn te koop voor € 7,50 per persoon via www.bibliotheekarnhem.nl/agenda en in Het Colofon en Hijman Ongerijmd. De kaartverkoop start woensdag 29 april om 9.30 uur, zowel online als in beide boekwinkels.

Joris LuyendijkJoris Luyendijk
Joris Luyendijk werd geboren in 1971 in Amsterdam en groeide vanaf zijn vijfde op in Hilversum. Hij studeerde in Amerika (Kansas), Amsterdam en Cairo onder meer politicologie, antropologie, Arabisch en geschiedenis. Hij studeerde in 1997 cum laude af aan de UvA in de religieuze antropologie met als specialisatie Arabische wereld. Luyendijk woonde en werkte o.a. in Cairo, Beiroet en bezet Oost-Jeruzalem. In 2002 werd zijn journalistieke werk bekroond met Het Gouden Pennetje, de aanmoedigingsprijs voor journalistiek talent onder de dertig.

Vanaf 1998 verschenen van zijn hand Een goede man slaat soms zijn vrouw, Een tipje van de sluier – Islam voor beginners, Het zijn net mensen en Je hebt het niet van mij maar… Dit jaar publiceerde hij zijn nieuwe boek Dit Kan Niet Waar Zijn dat al zeven weken de bestsellerlijst heeft aangevoerd.

Voor NRC/Handelsblad schrijft Luyendijk een wekelijkse column, die ook in De Standaard (België) verschijnt en presenteerde in 2006 en 2007 het vermaarde televisieprogramma Zomergasten. Ook presenteerde hij twee edities Wintergasten. Van januari tot en met juni 2010 bekleedde Joris Luyendijk de Leonardoleerstoel voor dubbeltalenten van de Universiteit van Tilburg.

Dinsdag 12 mei, zaal open 20.00 uur; Locatie: Koepelkerk, Jansplaats; Entree: € 7,50 (inclusief koffie of thee bij aanvang); Kaartverkoop: via www.bibliotheekarnhem.nl/agenda en in boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd.

Foto Joris Luyendijk: Merlijn Doomernik

Reacties

article
20598
Dinsdag 12 mei 2015 komt de journalist en auteur Joris Luyendijk naar de Arnhemse Koepelkerk
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20150425/joris-luyendijk-in-koepelkerk-jansplaats/
2015-04-25T22:47:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2015/04/Jansplein.jpg
arnhem, Dit Kan Niet Waar Zijn, Joris Luyendijk
Nieuws