Leerlingen Olympus College op weg naar Malawi

Foto: Olympus College

Het Olympus College ondersteunt samen met Edukans een project om de Mchuchu Primary School in Malawi van beter onderwijs te voorzien. Om geld voor dit project in te zamelen werden het afgelopen jaar allerlei activiteiten opgezet. Zaterdag 25 april is het zover: een team van de school gaat naar het Afrikaanse land om het project kracht bij te zetten.

Het team van het Olympus College bestaat uit 1 schoolleider, 4 docenten en 3 leerlingen en ze verblijven 2 weken in Malawi. Onder begeleiding van Edukans wordt de Mchuchu school ondersteund. Schoolleiders en docenten krijgen trainingen en workshops en leerlingen ontmoeten Malawiaanse leeftijdsgenoten en gaan aan de slag met lifeskills in het teken van ‘voor jezelf opkomen’. Ook worden een aantal bijzondere duurzame materialen overhandigd, waarmee de school kan worden verbeterd…!

“Wij gaan naar Malawi!”, roepen Bas en Burcu uit 4-Havo en Sara uit 5-VWO, “we hebben er natuurlijk ontzettend veel zin in, maar vinden het ook erg spannend. We weten echt niet hoe het daar is.” De leerlingen verwachten een heel bijzondere reis te maken, waarbij ze veel van elkaar gaan leren en prachtige ervaringen op doen.

Blog
De ervaringen tijdens de reis worden bijhouden in een blog op de webpagina: www.olympuscollege.inactievooredukans.nl. Via deze website kan er ook nog gedoneerd worden.

Dankbaar
Bas, Burcu en Sara (zie foto) willen voor vertrek nog wel graag kwijt dat ze deze reis te danken hebben aan Stichting Edukans, die vele dingen doet om de wereld te verbeteren. “Wij zijn Edukans hier natuurlijk heel erg dankbaar voor, net als dat we dankbaar zijn voor alle acties die onze medeleerlingen hebben gevoerd en de acties die we nog gaan voeren.”

Uniek
Voor Stichting Edukans is het een uniek project, het is voor het eerst dat tussen verschillende scholen een koppeling gemaakt wordt op alle niveaus. Niet alleen leerlingen, maar ook docenten en de schoolleider gaan kennis delen. Daarnaast zijn ook ouders en buurtscholen bij het project betrokken!

Reacties

article
20595
Het Olympus College ondersteunt samen met Edukans een project om de Mchuchu Primary School in
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20150424/leerlingen-olympus-college-op-weg-naar-malawi/
2015-04-24T22:56:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2015/04/IMG-20150421-WA0000.jpg
arnhem, Edukans, Malawi, Olympus College
Nieuws