Portaal wint MVO Award 2014

Foto: NWB

De MVO Award 2014 van de Nederlandse Waterschapsbank (NWB) is donderdag 15 januari overhandigd aan Woningcorporatie Portaal. De prijs is aan Portaal toegekend voor zijn voortrekkersrol in het project Stroomversnelling. Dat is erop gericht om grote aantallen huurwoningen energieneutraal te maken, zoals in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

Inspirerend
Volgens de jury van de MVO Award steekt Portaal zijn nek uit om innovatie binnen de corporatiesector mogelijk te maken. Juryvoorzitter Sjaak Jansen: “De Stroomversnelling combineert op inspirerende wijze maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Het comfort van woningen wordt verbeterd en huurders hebben meer zekerheid over hun toekomstige woonlasten. Het project, waarvan de eerste fase reeds is gestart, verlengt de levensduur van bestaand bezit op een groene en rendabele manier.”

Criteria
Met het uitreiken van de award wil de NWB het ontwikkelen van maatschappelijk verantwoorde projecten stimuleren en deze een podium bieden. Bij de toekenning van de prijs heeft de jury gekeken naar het innovatie karakter, de praktische uitvoerbaarheid en effectiviteit, de uitstraling en maatschappelijke impact en tot slot of het project zichzelf financieel en/of maatschappelijk kan terugverdienen. Van de genomineerde kandidaten sprongen Portaal en de Stroomversnelling er positief uit.

Duurzame en betaalbare woningen
Bestuursvoorzitter Bert Keijts van Portaal heeft de prijs donderdag 15 januari in ontvangst genomen uit handen van juryvoorzitter Sjaak Jansen. Dat gebeurde in een Stroomversnellingswoning van Portaal in Soesterberg. Keijts is trots dat Portaal als winnaar uit de bus kwam. Hij benadrukte dat hij de prijs ziet als beloning voor álle initiatiefnemers van de Stroomversnelling. “Portaal wil vernieuwen. Wij willen duurzame en betaalbare woningen voor onze huurders. Deze aanpak is echt de toekomst. Maar we doen dit niet alleen, maar met vijf andere corporaties en vier bouwbedrijven. Zonder hen had ik hier niet gestaan.”

Over de Stroomversnelling
De Stroomversnelling is een initiatief van zes woningcorporaties (naast Portaal zijn dat Wonen Limburg, Tiwos, Woonwaard, Lefier en Stadlander) en vier bouwbedrijven (BAM, VolkerWessels, Dura Vermeer en Ballast Nedam). Het gezamenlijke doel is om voor 2020 111.000 huurwoningen zo te verbouwen dat ze weinig energie verbruiken en ook zelf energie opwekken, meestal met zonnepanelen. Resultaat: voor
hetzelfde geld krijgt de bewoner een comfortabel thuis, waarbij de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat.

Kijk voor meer informatie op: www:portaal.nl of www.stroomversnelling.net

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen