Prodesse Conamur en Bibliotheek Arnhem verstevigen samenwerking

Foto:

Het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de Bibliotheek Arnhem halen hun banden verder aan. Op donderdag 2 oktober ondertekenden Bibliotheekdirecteur Ria Oudega en voorzitter van Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur Meet Becker een intentieverklaring die de samenwerking van beide organisaties onderstreept.

Op de foto: Ria Oudega en Meet Becker ondertekenen samenwerkingsintentie
 
Van oudsher zijn de banden tussen het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de Bibliotheek hecht. Het was Prodesse dat midden negentiende eeuw het initiatief nam tot de opening van de Bibliotheek. En nog altijd levert de Bibliotheek een belangrijke bijdrage aan het onder de aandacht brengen van Arnhemse geschiedenis bij het publiek. Het Erfgoedcentrum in Rozet, waarin de Gelderland Bibliotheek samenwerkt met Museum Arnhem, is daar een grootse en tastbare uiting van.
Nijhoff-lezing
Alweer enkele jaren organiseren de Bibliotheek en Prodesse samen een jaarlijkse lezing onder de naam Nijhoff-lezing. Deze lezing vindt dit jaar op 2 november plaats in Rozet. Adjudant Geert Jonker, senior identificatiespecialist en hoofd van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht, vertelt in deze lezing aan de hand van een aantal identificatiezaken uit de afgelopen tien jaar, de verhalen van geïdentificeerde slachtoffers van de Slag om Arnhem.
 
Digitaliseringsproject
Meer wetenschappelijk relevant is het digitaliseringsproject van Prodesse´s tijdschrift dat de Bibliotheek en Prodesse in onderlinge samenwerking uitvoeren. Binnenkort moeten de teksten uit het tijdschrift voor alle geïnteresseerden ´full tekst´ (volledig digitaal) beschikbaar zijn.
DAG van de Arnhemse Geschiedenis
Samen met andere organisaties organiseren beide partners dit jaar op zaterdag 11 oktober voor de tweede keer de DAG van de Arnhemse Geschiedenis in Rozet.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen