Europese accreditatie voor Vitalys Obesitas Centrum

Foto:

Het Vitalys Obesitas Centrum in Velp heeft de belangrijke accreditatie ‘Centre of Excellence’ gekregen van de European Accreditation Council for Bariatric Surgery. De instelling is een samenwerkingsverband van onafhankelijke klinieken, ontstaan vanuit Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met ernstig overgewicht. Het is het grootste bariatrisch centrum van Nederland.

De accreditatie geeft aan dat het centrum aan alle kwaliteitseisen voldoet die aan de zorg voor patiënten met obesitas worden gesteld, slechts enkele centra in Nederland hebben deze accreditatie. De European Accreditation Council for Bariatric Surgery heeft tijdens een bezoek het Vitalys Obesitas Centrum gecontroleerd op faciliteiten, werkwijze en protocollen op het gebied van de behandeling van patiënten met obesitas. Ook is er een bezoek gebracht aan Rijnstate Arnhem, waar de operatie en opname van de patiënten van het Vitalys Obesitas Centrum plaatsvinden.
Extra faciliteiten
In het Vitalys Obesitas Centrum worden jaarlijks zo’n 1100 patiënten met ernstig overgewicht behandeld. Binnen het centrum zijn alle faciliteiten volledig aangepast aan patiënten met obesitas, zoals extra brede stoelen, ruime spreekkamers en wachtruimtes en overal bredere deuren. In Rijnstate Arnhem zijn er tijdens de opname en operatie onder andere extra brede bedden op de verpleegafdeling, extra brede en stevige operatietafels en een  aangepaste badkamer.
Kijk voor meer informatie op: www.vitalys.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden