Project Taalmaatjes voortgezet in 2015

Foto:

In de afgelopen jaren heeft het project Taalmaatjes vele honderden “taal koppels” gemaakt tussen vrijwilligers en mensen met een taalachterstand. Door bezuinigingen was het lange tijd onzeker of dit project ook na 2014 nog voortgezet kon worden, maar afgelopen week werd duidelijk dat het project opnieuw geld krijgt van de gemeente.

Het project Taalmaatjes, uitgevoerd door VIA (onderdeel van Rijnstad), draagt al jarenlang bij aan het bestrijden van taalachterstand. Met dit project worden tussen de 70 en 100 taalkoppels per jaar gemaakt, tussen Nederlandssprekende vrijwilligers en mensen met een taalachterstand. Door deze vorm van werken, wordt er op een natuurlijke manier gewerkt aan het verbeteren van de taalbeheersing. Daarnaast worden er nieuwe en soms verrassende onderlinge contacten gelegd.
 
Het niet (goed) beheersen van de Nederlandse taal, is een van de grootste drempels om goed te kunnen participeren. Mensen die de taal niet of nauwelijks machtig zijn, hebben een sterk verhoogd risico om geïsoleerd te raken waardoor meedoen in de maatschappij lastig wordt.
 
In een reactie geeft Rijnstad aan erg blij te zijn: “We zijn blij dat ook de gemeente het belang van dit project heeft gezien. Voor 2015 is er in ieder geval zekerheid geboden.”
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen