Bouwen en feest in Deltakwartier

Foto:

Een volgende fase van nieuwbouw kondigt zich aan in Arnhem. Portaal start met de bouw van 49 ruime nieuwe woningen in het Deltakwarter aan de IJssellaan. Zaterdag 27 september is daar bij stilgestaan door wethouder Alex Mink en Portaalmanager Johan Noppe, aansluitend startte het Deltakwartier Nazomerfestival. 

Aan de IJssellaan verrijzen komend jaar 31 koop- en 18 huurwoningen. De koopwoningen worden door Portaal aangeboden met de aantrekkelijke Koopgarantregeling, daarmee starten de prijzen al bij € 197.500 VON. Inmiddels zijn er al dertien woningen verkocht en rust op acht een optie. Van de huurwoningen worden er negen aangeboden in de vrije sector en komen er negen sociale huurwoningen. 
Nieuwe buurt
In het Deltakwartier verrijst een compleet nieuwe buurt, in totaal komen er ongeveer 600 nieuwe woningen in het gebied tussen de Volkerakstraat, de Laan van Presikhaaf, het spoor en de IJssellaan. Behalve Portaal biedt ook Vivare er woningen aan. Er zijn inmiddels meer dan 150 woningen opgeleverd. Wethouder Alex Mink is er blij mee. “Ondanks het slechte economisch tij is de afgelopen jaren geweldige voortgang geboekt in Presikhaaf. Die lijn wordt nu doorgezet. Dat is klasse en goed voor de stad!” 
Info
De plannen in Deltakwartier tot stand zijn gekomen in nauwe samenwerking met bewoners en de gemeente. Meer info is te vinden op www.deltakwartier.nl of op www.facebook.com/deltakwartier.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden