Werkstraf voor discriminerende mail

Foto:

Een 29-jarige medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem is veroordeeld tot veertig uur werkstraf voor het discrimineren van een sollicitant. De rechtbank in Arnhem bepaalde dit woensdag. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

In een mail die was bedoeld voor zijn werkgever schreef de verdachte in november de tekst: “Heb even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz”. De tekst stuurde hij echter per ongeluk naar de sollicitant in plaats van naar zijn werkgever. 
De zaak zorgde voor veel ophef en media aandacht. Zowel de verdachte als de sollicitant werden na het incident bedreigd. Het bedrijf heeft schriftelijke excuses aangeboden aan de sollicitant. Twee weken geleden betoogde de verdachte voor de rechter zijn uitlatingen in de mail als grapje had bedoeld voor zijn werkgever. De huidskleur van de sollicitant zou niet de echte reden zijn geweest om hem af te wijzen.
De rechtbank gaat daar echter niet in mee. Volgens de rechter is er duidelijk onderscheid gemaakt op grond van ras. Bovendien blijkt uit de woorden ‘ten eerste’ dat de huidskleur de voornaamste reden was om niet met de man te willen werken. De rechter acht hiermee bewezen dat de man de sollicitant afwees omdat hij een donkere huidskleur heeft.
Lees eerdere berichtgevingen over deze zaak op: Werkstraf voor discriminerende negermail
Bron: Novum
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden